Hoe stel ik mijn koffiemolen af? Tips. caffé Bartolomeo

Gepubliceerd op 9 juni 2023 om 09:45

Om een perfecte espresso te zetten, zijn er verschillende stappen en factoren waar je rekening mee moet houden. Hier is een algemene gids om je op weg te helpen:

  1. Kies de juiste koffiebonen: Voor een espresso van hoge kwaliteit zijn verse koffiebonen essentieel. Met de koffiebonen van Bartolomeo zet u natuurlijk de lekkerste Italiaanse espresso of cappuccino! 
  2. Maal de bonen: Maal je koffiebonen direct voor gebruik. Gebruik een kwalitatieve koffiemolen en maal de bonen tot een fijne consistentie, vergelijkbaar met tafelzout. De maalgraad is cruciaal, dus experimenteer met verschillende instellingen om de gewenste smaak te bereiken.
  3. Bereid je espressomachine voor: Vul het waterreservoir met schoon, vers water en laat de machine opwarmen tot de juiste temperatuur. Raadpleeg de handleiding van je specifieke espressomachine voor de exacte instructies.
  4. Dosering: Een standaardregel voor het zetten van espresso is om ongeveer 16-20 gram gemalen koffie te gebruiken voor een dubbele shot. Zorg ervoor dat de gemalen koffie gelijkmatig verdeeld is over de filterdrager.
  5. Aandrukken (tamping): Plaats de filterdrager onder de koffiemolen en gebruik een tamper om de gemalen koffie stevig aan te drukken. Doe dit gelijkmatig en met constante druk. Het doel is om een gelijkmatige weerstand te creëren, zodat het water gelijkmatig door de koffie kan stromen.
  6. Extractie: Plaats de filterdrager in de espressomachine en start de extractie. De extractietijd moet ongeveer 25-30 seconden zijn. Tijdens dit proces zou er een donkerbruine, stroperige espresso in je kopje moeten stromen. Als het te snel gaat, maal je de bonen fijner. Als het te langzaam gaat, maal je de bonen grover.
  7. Serveer direct: Eenmaal de espresso is gezet, serveer je deze direct. Geniet van de rijke aroma's en smaken. Je kunt de espresso puur drinken of het als basis gebruiken voor andere koffiecreaties, zoals cappuccino of latte.

Het zetten van de perfecte espresso vergt wat oefening en experimenteren met verschillende variabelen zoals de maalgraad, dosering en extractietijd. Blijf experimenteren totdat je de perfecte balans vindt die past bij jouw smaakvoorkeuren.

 

Bestel hier de bestseller van Bartolomeo en geniet van de lekkerste Italiaanse espresso of cappuccino! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.